COVID-19 - Support Status - Production Status and more info: http://flightbeam.net/forums/viewtopic.php?f=25&t=3742

KSFO VDGS not working one bit.

Official Support Forum
Post Reply
butler
Posts: 8
Joined: Thu Jan 30, 2020 11:15 am
Reputation: 0
United States of America

KSFO VDGS not working one bit.

Post by butler » Thu Jan 30, 2020 11:19 am

I'm completely lost. Everytime I enable VDGS in the manager it resets back to off and even enabling it and keeping it open while loading into KSFO it still does not show up.

I've verified im running as admin, i've deleted and re downloaded the .xml found here on the forums and made sure it was installed properly. i've made sure VDGS is showing the + VDGS or whatever in the SODE menu in game. i dont know what else to do.
Image

butler
Posts: 8
Joined: Thu Jan 30, 2020 11:15 am
Reputation: 0
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by butler » Thu Jan 30, 2020 11:36 am

I just uninstalled, verified it was all gone. Just re-installed as admin again and still doing the same thing. Resets to off every time.
Image

User avatar
Mir // Flightbeam
Flightbeam Commander
Posts: 2851
Joined: Thu Jul 01, 2010 9:26 pm
Reputation: 88
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by Mir // Flightbeam » Fri Jan 31, 2020 9:31 am

In a few cases, the installer was not able to properly copy files to your SODE directory (usually a permissions issue on your PC, or antivirus blocking the installer).
In this case, download the file attached and extract to the following location:
"C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml\Flightbeam_KSFOHD_VDGS.xml"
Attachments
Flightbeam_KSFOHD_VDGS.zip
(5.83 KiB) Downloaded 82 times
Image

butler
Posts: 8
Joined: Thu Jan 30, 2020 11:15 am
Reputation: 0
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by butler » Fri Jan 31, 2020 10:40 am

I said in my first post i've already downloaded that file from the last time it was posted in the VDGS reveal thread. Still doesn't work.
Image

butler
Posts: 8
Joined: Thu Jan 30, 2020 11:15 am
Reputation: 0
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by butler » Fri Jan 31, 2020 1:10 pm

Literally do not understand what the issue is.

I've just tried manually changing the permissions for both SODE and the flight beam manager, still doesn't work. I've unistalled both KSFO and SODE completely and went in and ensured all files were removed. I've reinstalled all as admin and it STILL resets.

I even tried your .xml, again, nothing.
Image

User avatar
Mir // Flightbeam
Flightbeam Commander
Posts: 2851
Joined: Thu Jul 01, 2010 9:26 pm
Reputation: 88
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by Mir // Flightbeam » Fri Jan 31, 2020 1:17 pm

Relax 8-) Problems like this are usually caused by something very simple.
Let's go back to the basics and see if we can find the root cause. First, lets make sure we have the core things needed:

- Are jetways working properly at KSFO? Docking, etc?
- Do you have the latest version of SODE? (v1.6.5 found on SODE website)
- Have you purchased/installed the the SODE VDGS pack?

- If all of the above is OK, does VDGS work at SODE's demo airport? -->Cebu Mactan Intl Airport, RPVM, Philippines
Image

butler
Posts: 8
Joined: Thu Jan 30, 2020 11:15 am
Reputation: 0
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by butler » Fri Jan 31, 2020 1:53 pm

Jetways work just fine

Yes, 1.6.5

Yes and it says + VDGS installed under the SODE menu

Yes the demo airport works fine.
Image

User avatar
Mir // Flightbeam
Flightbeam Commander
Posts: 2851
Joined: Thu Jul 01, 2010 9:26 pm
Reputation: 88
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by Mir // Flightbeam » Fri Jan 31, 2020 2:20 pm

Alright great! Now lets confirm you have all the files needed:

Navigate here: C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml

- Do you have the following file? "Flightbeam_KSFOHD_VDGS.xml"

Navigate here: C:\ProgramData\12bPilot\SODE\SimObjects

- Is there a folder called "SODE_VDGS", with files in it?
Image

butler
Posts: 8
Joined: Thu Jan 30, 2020 11:15 am
Reputation: 0
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by butler » Sat Feb 01, 2020 8:47 am

I do not have the xml folder so I made one and put that file in it.

I do not see a sim object folder anywhere under 12bpilot. My initial files in SODE were data, p3dv3 and p3dv4 and i had to add the xml folder.
Image

butler
Posts: 8
Joined: Thu Jan 30, 2020 11:15 am
Reputation: 0
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by butler » Mon Feb 03, 2020 3:25 pm

any idea?
Image

User avatar
Mir // Flightbeam
Flightbeam Commander
Posts: 2851
Joined: Thu Jul 01, 2010 9:26 pm
Reputation: 88
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by Mir // Flightbeam » Tue Feb 04, 2020 12:32 pm

Hi there, so it looks like this is definitely a SODE installation issue. However this is quite confusing and I've never heard of this case before.
You mentioned all of SODE's features are working correctly.. but at the same time the core SODE files are not in the proper location, or missing altogether.
Since SODE is not our product, I'll try as best as I can to help with this issue but it may not be as good as SODE support forums.

- Since it looks like some key files are missing, lets try to first re-install SODE: https://sode.12bpilot.ch/?page_id=9
- After installation, go back to my previous post and re-check to see if those files/folders are now present.
Image

butler
Posts: 8
Joined: Thu Jan 30, 2020 11:15 am
Reputation: 0
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by butler » Tue Feb 04, 2020 3:24 pm

Now after re installing it I don't have permissions to access the SODE folder and im locked out completely. I've spent 2 hours trying to reinstall, change permissions, use registry files to force ownership and even force delete the 12bPilot folder completely and nothing.

I'm over it, i'll just deal with GSX's marshalling. Thanks for the help anyways.
Image

User avatar
SammyH
Posts: 1387
Joined: Sun Jul 20, 2014 7:12 am
Reputation: 83
Location: NAS Whidbey Island, WA
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by SammyH » Wed Feb 05, 2020 10:20 pm

No problem at all. Unfortunately as Mir mentioned this is a SODE Issue and not a Flightbeam issue. Wish there was more we can do but with it not being our product, sources and troubleshooting information is limited.

Hope you figure out what is causing the issue.
Sammy Holmes
Flightbeam Staff

i7-8700K Coffee Lake 4.80GHz - EVGA GTX 1080ti SC2 - 32GB G.SKILL Ripjaws V Series (4x8GB) - GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 - EVGA 80+ Gold 1000 Watt PSU - Windows 10 Pro - Thermaltake Liquid Cooling - 1TB SSD - P3Dv4.5

dafyddp3d
Posts: 1
Joined: Mon Apr 06, 2020 9:33 am
Reputation: 0
Great Britain

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by dafyddp3d » Mon Apr 06, 2020 12:03 pm

Mir // Flightbeam wrote:
Fri Jan 31, 2020 9:31 am
In a few cases, the installer was not able to properly copy files to your SODE directory (usually a permissions issue on your PC, or antivirus blocking the installer).
In this case, download the file attached and extract to the following location:
"C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml\Flightbeam_KSFOHD_VDGS.xml"
I've recently purchased KSFO and the VDGS package, and had a similar problem (VDGS not working at KSFO), jetways OK, Demo of VDGS at RPVM working perfectly. Downloading the above file solved it for me, Windows defender had blocked the main SODE exe file. I restored it and re-installed, but somehow the xml file was missing.
Now everything works as it should. Thank You.
Stay Safe everyone

User avatar
SammyH
Posts: 1387
Joined: Sun Jul 20, 2014 7:12 am
Reputation: 83
Location: NAS Whidbey Island, WA
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by SammyH » Mon Apr 06, 2020 3:00 pm

Thank you for the report and glad all is working now.
Sammy Holmes
Flightbeam Staff

i7-8700K Coffee Lake 4.80GHz - EVGA GTX 1080ti SC2 - 32GB G.SKILL Ripjaws V Series (4x8GB) - GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 - EVGA 80+ Gold 1000 Watt PSU - Windows 10 Pro - Thermaltake Liquid Cooling - 1TB SSD - P3Dv4.5

PolynesianPinball
Posts: 1
Joined: Thu May 14, 2020 4:55 pm
Reputation: 0
French Polynesia

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by PolynesianPinball » Thu May 14, 2020 5:02 pm

I recently ran into this issue as well after picking up this airport and installing it. The solution you posted worked wonderfully, thank you so much.

User avatar
SammyH
Posts: 1387
Joined: Sun Jul 20, 2014 7:12 am
Reputation: 83
Location: NAS Whidbey Island, WA
United States of America

Re: KSFO VDGS not working one bit.

Post by SammyH » Fri May 15, 2020 7:58 am

Thank you for reporting back.
Sammy Holmes
Flightbeam Staff

i7-8700K Coffee Lake 4.80GHz - EVGA GTX 1080ti SC2 - 32GB G.SKILL Ripjaws V Series (4x8GB) - GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 - EVGA 80+ Gold 1000 Watt PSU - Windows 10 Pro - Thermaltake Liquid Cooling - 1TB SSD - P3Dv4.5

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests